Så prøvede jeg det igen, og det gik meget bedre...
Jeg prøvede en anden opskrift, ikke at der var noget galt med anden, det var nok mere mig der var noget galt med.
Når jeg laver macarons, kan jeg godt lide at have alle ingredienserne klar, helt tv-køkken agtigt. så der skal en del skåle frem. Tegn cirkler på 4 cm. i diameter på bagepapir, vend papiret så der ikke kommer streger på kagerne.
Opskrift:
140g æggehvider (ca 4 medium æg)
190g mandelmel
230g flormelis
60g sukker
Tænd ovnen på 125 grader varmluft, ellers 140 grader.
Skål nr.1
190g flormelis
190g mandelmel
Jeg sigtede de to ting sammen så der ikke var klumper, og der ikke var nogen store stykker mandler. det er ret vigtigt at det er blandet godt sammen.
Skål nr.2
60g sukker
140g flormelis
Dem dem blander jeg bare med en ske, da jeg sigter dem i dejen.
Skål nr.3
Æggehvider - Pisk dem så du lige præcis kan vende
bunden i vejret på skålen uden de falder ud, det er meget vigtigt at man
ikke piske for lidt eller pisker for meget, det er lidt svært at vide
hvornår det er rigtig, men der er ikke andet end at prøve sig frem. Jeg
piskede lidt og prøvede om man kan vende, så piskede jeg igen, og
vendte, det gjorde jeg hele tiden til den var der.
Tilsæt evt. favre nu, pasta farver er bedst synes jeg. pas på med vandede farver, da det kan ødelægge konsistensen.
Sigt skål nr. 2 i æggehviderne, og pisk lidt videre til du har en luftig masse, når du tager håndmikseren op skal den efterlade små toppe.
Så er tiden kommet til skål nr. 3 vend den i æggemassen, forsigtigt. Det er her det kan gå galt, hvis du er for hård eller for hurtigt. Stille og roligt vend det rundt, til det er en artet masse, hellere ved en gang for lidt end en gang for meget.
Nu skal massen op i en sprøjtepose. Dejen sprøjtes ud på bagsiden af det bagepapir vi tegnede tidligere. Når alle er på, bankes bagepladen 3-5 gang i bordet, for at får luftbobler ud. Så skal de stå og tørre i godt og vel 30 min. Man skal kunne, forsigtigt, røre ved dem, så er de klar til at komme i ovnen. 15-20 min ved 125 grader. Når det slipper papiret uden der sider noget tilbage, så er de færdige. HUSK de må ikke tage farve, gør de det, er ovnen får varm.
Når det er kølet af, det tar 15-20 min, så er de klar til at blive lagt sammen med fyld. Dem her er igen med Chokolade Ganache, da jeg havde en del tilbage fra dem jeg lavede i går.
søndag den 4. november 2012
Macarons Vol. 2
lørdag den 3. november 2012
Macarons Vol. 1
Så skulle det prøves, jeg har længe gået og drømt om at prøve at lave macarons, meeeen jeg har ikke haft nxxxxr nok til det :)
I dag var dagen hvor jeg kunne nusse rundt med det herhjemme. Efter at have søgt på nettet, besluttede jeg hvilken opskrift jeg skulle bruge, tak til Himmelske Kager.
Som leverede opskriften på macaronsne og chokolade ganachen
Men det gik ikke helt som det skulle, overfladen på dem var perfekt, kun en krakeleret. Men det var får våde, så det var super svære og holde styr på da de skulle pippes ud. Så hævede de ikke nok, og jeg tror min ovn var skruet får høj op. Efterfølgende har jeg læst lidt mere, og hørt nogen sige at bruger man varmluftovn skal den kun stå på 125 grader.
Fyld dejen i en sprøjtepose, og lav cirkler på størrelse med en 5 på bagepapir. Du kan evt tegne cirkler på papiret inden, og vende det så du ikke får blyantstreger på kagen. Bank bagepladen i bordet et par gange, og lad dem stå ude og tørre i ca 30 min inden de bages
Bage dem i 15-20 min i en forvarmet ovn ved 125 min. Gå ikke forlangt væk, hold nøje øje med dem. det må ikke tage farve, men det skal også selv kunne slippe pabepapiret. Klister de til papiret har det fået for lidt, klister de og har taget lidt farve, har ovnen været for varm.
Chokolade ganache
250 ml piskefløde
250g chokolade ca 40-50%
Hak chokoladen så fint som muligt. Bring fløde stille og rolige i kog, når det koger, hæld det over chokoladen. Lad det hele stå uden at røre i det ( det er svært ), efter 5 min begynd at rør fløde og dem smeltet chokolade sammen, så det er helt blandet, stil det kold, i køleskabet f.eks. Når konsistensen er tyk og ikke flydende mere er den klar.
I dag var dagen hvor jeg kunne nusse rundt med det herhjemme. Efter at have søgt på nettet, besluttede jeg hvilken opskrift jeg skulle bruge, tak til Himmelske Kager.
Som leverede opskriften på macaronsne og chokolade ganachen
Men det gik ikke helt som det skulle, overfladen på dem var perfekt, kun en krakeleret. Men det var får våde, så det var super svære og holde styr på da de skulle pippes ud. Så hævede de ikke nok, og jeg tror min ovn var skruet får høj op. Efterfølgende har jeg læst lidt mere, og hørt nogen sige at bruger man varmluftovn skal den kun stå på 125 grader.
Her er et billede af alle ingredienserne
Opkriften:
120 g mandelmel
220 g flormelis
100 g æggehvider
25 g sukker
220 g flormelis
100 g æggehvider
25 g sukker
Tænd ovnen på 125 grader.
Smut mandlerne, og varm dem i ovnen ved 125 grader. Sørg for det er helt tørre, men de må IKKE tage farve. Mal dem til helt fint mel, sigt det evt får at få de store stykker væk. Bland formelis og mandelmel, sørg for det er rørt godt sammen.
Pisk æggehviderne næsten stive sammen med sukker. Vend forsigtigt mel blandingen i æggehviderne til du får en ensartet masse.
Lidt tættere på mandelmel bland med flormelis, min mandelmel
var ikke tør nok, derfor klumper det lidt
Fyld dejen i en sprøjtepose, og lav cirkler på størrelse med en 5 på bagepapir. Du kan evt tegne cirkler på papiret inden, og vende det så du ikke får blyantstreger på kagen. Bank bagepladen i bordet et par gange, og lad dem stå ude og tørre i ca 30 min inden de bages
Bage dem i 15-20 min i en forvarmet ovn ved 125 min. Gå ikke forlangt væk, hold nøje øje med dem. det må ikke tage farve, men det skal også selv kunne slippe pabepapiret. Klister de til papiret har det fået for lidt, klister de og har taget lidt farve, har ovnen været for varm.
Chokolade ganache
250 ml piskefløde
250g chokolade ca 40-50%
Hak chokoladen så fint som muligt. Bring fløde stille og rolige i kog, når det koger, hæld det over chokoladen. Lad det hele stå uden at røre i det ( det er svært ), efter 5 min begynd at rør fløde og dem smeltet chokolade sammen, så det er helt blandet, stil det kold, i køleskabet f.eks. Når konsistensen er tyk og ikke flydende mere er den klar.
Det færdige produkt, de var ikke sååå flotte med de kunne spises :)
Vi prøver bare igen i morgen, med mandler der et helt tørre, og så prøver jeg lige en opskrift jeg har set på YouTube.
Etiketter:
Chokolade Ganache,
Macarons,
Opskrifter
mandag den 29. oktober 2012
Det har ikke så meget med kage at gøre...
At lave knækbrød er nok det nemmeste i verden, det tager 20 min og det smager såååååå godt. Her hjemme bruger vi det i stedet for snacks. De er super som en lille snack til en velkomstdrik eller til hygge med frugt og the.
Man kan bruge lige de kerner man har i skabet, eller som er billige. Jeg plejer at købe når de er billige, så der altid ligger lidt i skabet.
Her er den alm. opskrift:
1 dl Græskarkerner
1 dl Hørfrø
1 dl Sesamfrø
1 dl Solsikkekerner
1 dl Havregryn
3,5 dl Mel
1 tsk. Bagepulver
2 tsk. salt (Skal de bruges i stedet for chips, bruger jeg 3-3,5 tsk.)
2 dl Vand
1,25 dl olie
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Bland alle tørvarene sammen, og tilsat vand og olie. Rør det hele sammen med en dejskraber. Dejen skal være klisteret :)
Del dejen i 2 potioner, (skal det være til snacks, del den i 3) og rul den ud imellem 2 stykker bagepapir, når de har den ønskede tykkelse, drys f.eks. med sesamfrø, lig bagepapiret over og forsigtigt tryk eller rul sesamfrøene ned i dejen.
Skær dejen ud i de størrelser du skal bruge, brug evt. en pizzakniv.
Bag dem i 15 min.
Og så er der bare hygge :) Held og lykke med dem.
Man kan bruge lige de kerner man har i skabet, eller som er billige. Jeg plejer at købe når de er billige, så der altid ligger lidt i skabet.
Her er den alm. opskrift:
1 dl Græskarkerner
1 dl Hørfrø
1 dl Sesamfrø
1 dl Solsikkekerner
1 dl Havregryn
3,5 dl Mel
1 tsk. Bagepulver
2 tsk. salt (Skal de bruges i stedet for chips, bruger jeg 3-3,5 tsk.)
2 dl Vand
1,25 dl olie
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Bland alle tørvarene sammen, og tilsat vand og olie. Rør det hele sammen med en dejskraber. Dejen skal være klisteret :)
Del dejen i 2 potioner, (skal det være til snacks, del den i 3) og rul den ud imellem 2 stykker bagepapir, når de har den ønskede tykkelse, drys f.eks. med sesamfrø, lig bagepapiret over og forsigtigt tryk eller rul sesamfrøene ned i dejen.
Skær dejen ud i de størrelser du skal bruge, brug evt. en pizzakniv.
Bag dem i 15 min.
Og så er der bare hygge :) Held og lykke med dem.
Så det traktor tid igen
Efter svigerfars kage blev vist rundt i familien, ville Valdemars forældre også gerne have en magen til, da Valdemar er helt vild med traktorer. Så denne her er bare mindre, ellers er de ens. Denne her er dog lavet i det meget sene nattetimer...
lørdag den 1. september 2012
FCK kage
Min venindes søn har siden hans 3 års fødselsdag snakket om at jeg skulle lave hans næste kage. Og der er da ikke noget jeg hellere vil. I ca 11 måneder har han snakket om at jeg skulle lave en spieder mand kage. Men pludselig var fodbold det helt stor og intet er bedre, så nu ville han have en FCK kage.
Han er ikke så vild med fondant og jeg tænkte at en drømmekage hvor man farver, "snasket" over på, grønt. ja så må det vel ligne en græsplæne, og ganske rigtigt. Så det var en super nem og hurtig kage at lave.
Han er ikke så vild med fondant og jeg tænkte at en drømmekage hvor man farver, "snasket" over på, grønt. ja så må det vel ligne en græsplæne, og ganske rigtigt. Så det var en super nem og hurtig kage at lave.
Etiketter:
Drenge kage,
Fodbold kage,
Fødselsdag
Svigerfars høst-kage
Mine søde svigerfar fyldte år, og jeg fik lov at lave hans kage. Han er landmand og jeg synes det kunne være sjovt, da høsten er færdig, at lave en mark og en "kopi" af den største traktor.
Jeg tog billeder af den rigtige traktor fra alle sider, og brugte dem mens jeg modelleret efter.
Marken og traktoren er lavet i Rice Krispy Treats også kaldt RKT. Det er noget klisteret stads og arbejde med, men dejlig let til figurer.
Kagen er nøddebunde øverst og nederst, og i midten er det en kakaobund med hvide chokolade stykker, imellem kagebundene er der hindbærmousse med vanille. Hele tagen er overtrykket med marcipan.
Jeg tog billeder af den rigtige traktor fra alle sider, og brugte dem mens jeg modelleret efter.
Marken og traktoren er lavet i Rice Krispy Treats også kaldt RKT. Det er noget klisteret stads og arbejde med, men dejlig let til figurer.
Kagen er nøddebunde øverst og nederst, og i midten er det en kakaobund med hvide chokolade stykker, imellem kagebundene er der hindbærmousse med vanille. Hele tagen er overtrykket med marcipan.
lørdag den 18. august 2012
Tigerdyrs kage
Alvins dåbskage, mit første forsøg med at overtrække en kage med marcipan. Kagen er med nøddebunde og en enkel chokoladebund i mellem. begge lag er hindbærmousse. Da det er 30 grader uden for synes jeg at en frisk smage ville passe bedre.
Til barnedåben var farven grøn.
Ja navnet er stavet forkert, men det blev rettet inden den kom på bordet.
Sovende tigerdyr. Jeg fik inspiration til at lave det, og hjælp hos Kageblomsten, som har lavet en super nem How To
Etiketter:
Drenge kage,
Dåbs kage,
Figurer,
Fødselsdag
Abonner på:
Opslag (Atom)